Wereldlichtjesdag Overbetuwe

Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten!

De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Wereldlichtjesdag Overbetuwe 2020

In verband met de COVID19-maatregelen hebben we, met spijt in ons hart, besloten om dit jaar geen live bijeenkomst te organiseren.In plaats daarvan kunt u op zondag 13 december 2020 een livestream volgen vanuit Apeldoorn: www.uitvaartmetbeeld.nl/wereldlichtjesdag. Tijdens deze livestream zal een kaars worden ontstoken om 19.00 uur, worden herinneringsharten in de WereldLichtjesDag-boom gehangen en zal er muzikale ondersteuning zijn door Mindy en Benjamin van www.afscheidsliedjes.nl.

Herinneringsharten
Iedereen die een kind wil gedenken, kan een herinneringshart (Hart) uitprinten en deze beschrijven met een persoonlijke gedachte of herinnering.Als u het hart voor 10 december opstuurt aan:WereldLichtjesDagWatermanstraat 507324 AK Apeldoorndan zorgt de organisatie ervoor dat het hart een plekje krijgt in de WereldLichtjesDag-boom in park Berg en Bos te Apeldoorn. De harten blijven tot na de Kerst hangen, zodat u de gelegenheid heeft om na 13 december te gaan kijken.

Wereldlichtjesdag Overbetuwe 2021
Natuurlijk steken wij dit jaar thuis een kaars aan voor alle overleden kinderen in Overbetuwe. En hopen we van harte volgend jaar weer een live Wereldlichtjesdag Overbetuwe te kunnen organiseren.

Anita Frantzen, Hanami ritueelbegeleiding
Aster Uitvaartzorg
Ingrid Berns Uitvaart- en nazorg
Mieke Sanders Uitvaart

Ondersteuning

We worden sinds 2017 van harte ondersteund door 2Switch Elst, Albert Heijn Driessen, Jumbo Macleane en  Drukkerij Herberts.

Media

Artikel in De Gelderlander, november 2018